עולם הצ’אטבוטים הביא איתו את ה prompts. כל אחד יכול לכתוב כזה וככל שתהיו מדוייקים יותר כך תקבלו את התשובה האיכותית ביותר. לפעמים זה בא בקלות ולפעמים קצת השראה נותנת כיוון. אז הנה 5 דוגמאות להנחיות לשיפור הפרודקטביות, קחו אותן מכאן לכל כיון שתרצו ואפשר גם לבקש מהצאטבוט החביב עליכם לתרגם לעברית (עדין לא ברמה של האנגלית אבל משתפר משמעותית כל יום).
1. ChatGPT ליצירת תוכן: פסקת פתיחת מקורית בשניות
ChatGPT (או כל צאטבוט מועדף עליכם) יכול להיות כלי נפלא ליצירת תוכן מרתק כמעט ללא מאמץ. בין אם אתם צריכים כותרת קליטה, הקדמה יצירתית או סיכום תמציתי, פשוט ספרו את הנושא ל-ChatGPT והוא כבר יקח את זה מכאן. ההנחיה הבאה מושלמת עבור יוצרי תוכן, מנהלי שיווק וכותבים המעוניינים לכתוב פסקת פתיחה למאמר במינימום מאמץ. תחליפו את הנושא במובן בזה הרלוונטי עבורכם.
הנחיה לדוגמה: “Generate a compelling introduction for an article about the benefits of using ai in organizations.”
2. ChatGPT לסיעור מוחות
אחד הדברים הכי נחמדים בצאטבוטים זה לעשות איתם סיעור מוחות ולקבל עוד רעיונות. ספרו לצאטבוט האהוב עליכם את הרעיון ותנו לו לספק תובנות חשובות, זוויות נוספות או נקודות מבט ייחודיות. הנחיה זו היא אידיאלית עבור יזמים וכל מי שמחפש נקודות מבט חדשות כדי לתת בוסט ליצירתיות.
הנחיה לדוגמה: “Expand on the concept of branding and its impact on SMB companies.”
3. איתור באגים ושיפור קוד
ChatGPT יכול לעשות הרבה יותר מיצירת תוכן והוא כלי עזר נפלא למפתחים. השתמשו בהנחיה זו כדי לבקש עזרה בניפוי באגים, אופטימיזציה של קטעי קוד או בחינת פתרונות חלופיים. תהיו מוכנים לשפר את כישורי הקידוד שלכם ולזרז את תהליך הפיתוח.
הנחיה לדוגמה: “Identify and fix and optimized Lazy loading in the following react code.”
4. השתמשו ב ChatGPT כדי להמשיך ללמוד בקלות וביעילות
רוצים ללמוד במהירות נושא חדש או להבין נושא מורכב? השתמשו ב-ChatGPT בתור המורה הוירטואלי שלכם. ציינו את הנושא ותנו ל-ChatGPT לספק סקירה תמציתית אך מקיפה. הנחיה זו מצויינת לסטודנטים, אנשי מקצוע או כל מי שנמצא שמעוניין ללמוד נושא חדש למידה.
הנחיה לדוגמה: “Explain the key principles of language modeling in simple terms.”
5. אוטומציה של משימות עם AI
שפרו משמעותית את היעילות שלכם באמצעות שימוש ב-ChatGPT כדי להפוך משימות שחוזרות על עצמן לאוטומטיות. בין אם מדובר בניסוח מיילים שגרתיים, הפקת דוחות או יצירת מסמכים סטנדרטיים, ChatGPT יכול לעזור לייעל את זרימת העבודה . הנחיה זו חוסכת זמן לאנשים המעוניינים להפוך משימות חוזרות לאוטומטיות ולהתמקד בפעילויות בעלות ערך גבוה יותר.
הנחיה לדוגמה: “Create a template for a weekly project status report, including Kpi’s, spent and ROAS.”
שילוב הניחות דומות לאלו שהצגנו כאן בשגרת היומיום יכולה לשפר משמעותית את הפרודוקטיביות והיעילות שלכם בתחומים שונים. אל תחששו לנסות 💪😊