“78% ממשתמשי הAI מביאים את הכלים שהם עובדים איתם” ( 2024 Work Trend Index Annual Report Microsoft and LinkedIn
במציאות זו, ארגונים צריכים לשאול את עצמם שלוש שאלות מרכזיות:
- כיצד לבנות מועצת בינה מלאכותית בעלת השפעה ואת מי לגייס לתפקידים אלו?
- אילו סוגי אחריות המועצה יכולה (וצריכה) לקחת על עצמה?
- כיצד להניע את התרבות החדשנית וניהול השינויים הנדרשים להרחבה אימוץ AI אחראי בתוך הארגון שלך?
איך בונים מועצת AI בארגון? שבעה שלבים
למצוא צוות של אנשי בינה מלכואתית >> צרו קשר עם אנשים בחברה שמביעים עניין בתחום, ודאגו אם אפשר שאלו יהיו גם אנשים בעלי כריזמה שיכולים להניע תהליכים בארגון.
ליצור את הקבוצה >> תנו לה שם והתחילו לעבוד לקראת המטרות שלה.
להשיג תמיכה מההנהלה של הארגון >> הציגו את התוכניות שלכם כדי לקבל תמיכה והכוונה מההנהלה.
הגדרת הנחיות לשימוש בטוח ב – AI >> קבעו אילו כלים ניתן להשתמש בהם ובאילו תנאים.
ספקו מקורות של אוריינות והשראה של AI >> עזרו לצוותים שלכם לאמץ את כלי ה-AI החדשים והשאירו אותם להוטים לגבי איך הם יכולים לעזור להם בצורה בטוחה.
יצירת פיילוטים למקרי שימוש חדשים ב-AI >> תכננו, למדו, בדקו ושיתפו את תוצאות השימוש החדש שניסיתם.
הרחבת הידע לכלל הארגון >> ארגנו אירועים, סדנאות ויזמיות לשילוב AI בארגון שלכם.
איך המועצה תורמת למימוש יכולות ה AI בארגון?
התפקיד של מועצת הבינה המלאכותית השיווקית אינו סטטי אלא מתפתח ללא הרף, וממלא תפקיד משמעותי בהובלת מסע הAI של הארגון. מזיהוי צרכים ובוהלת פיילוטים, מציאת כלים נכונים לארגון, והשמה של יזמויות מצלחות ברחבי הארגון.
פיילוטים בארגון
הנעה של תוכניות מותאמות צרכים לשילוב יכלות ה AI בארגון. בחינה של התוכנית במסגרת פיילוט מצומצמת על מנת לבחון את אפשרות השילוב בארגון.
שיתוף בתוצאות
לעקוב מקרוב אחר ההתקדמות ותוצאות של הפיילוטים, לספק הכוונה ותמיכה לפי הצורך, ולתקשר את התוצאות להנהלת הארגון.
הטמעת AI בארגון
לחנך ולאמן שימוש נכון בכלים שאושרו על ידי הארגון , לקדם קורסים הרצאות על ההתפתחות בתחום , ולקדם מדיניות ושיטות עבודה מוצלחות.
מתן השראה והשמה
המועצה פועלת ככוח מניע, ומשתמשת בתוצאות הניסויים לזהות וללוות הזדמנויות חדשות המופעלות על ידי AI לארגון.
התווית דרך לשימוש אחראי
בניית הנחיות לשימוש נכון ומוסכל בכלי ה-AI בארגון במטרהלשמור על כללי אתיקה ואחריות.
איך להניע את התרבות החדשנית והשינויים הנדרשים לאימוץ AI בארגון?
הטמעת יכולות AI בארגון צריכה לקבל תמיכה גם מאנשי השטח וגם מההנהגה כדי להטמע בהצלחה בארגון.
קבלת תמיכה מהנהלת הארגון לשילוב יכולות AI
יצירת מפגשים עם מנהיגים בארגון
כדי להבטיח הצלחה באימוץ AI בארגון, יש ליצור מפגשים ראשוניים עם מנהיגים בכירים כמו CTO (מנהל טכנולוגיה) CIO (מנהל מידע), CMO (מנהל שיווק) ומנהל המשפטי של הארגון. המפגשים האלו מאפשרים לשתף את המנהיגים וההנהלה מההתחלה בתהליך, להסביר את היתרונות הפוטנציאליים של AI, ולראות כיצד כל אחד מהם יכול לתרום ולתמוך בפרויקט. מעורבותם של מנהלים אלו היא קריטית להצלחת הפרויקט משום שהם יכולים לספק את המשאבים הנדרשים, להעניק גיבוי פוליטי ולקדם את השימוש בטכנולוגיה ברחבי הארגון.
לבקש מה-CEO זמן ב-Town Hall Meeting
בפגישה הכללית של הארגון (Town Hall Meeting), לבקש מה-CEO זמן להציג את הפיילוטים והפתרונות שה-AI מביא לארגון. זהו זמן אידיאלי לשתף את כלל העובדים בהתקדמות, להסביר את החשיבות של השינויים, ולגייס תמיכה נרחבת. פלטפורמה זו מאפשרת לעובדים לראות את המחויבות של ההנהלה לפרויקט ומדגישה את החשיבות שלו לארגון כולו.
הקצאת סופרוויזר מההנהלה
חשוב לקבוע מי יהיה הסופרוויזר מההנהלה על הפרויקט. הסופרוויזר יהיה אחראי למעקב אחרי הפרויקט, לתמוך בהחלטות אסטרטגיות, ולהבטיח שהמשאבים הנדרשים יהיו זמינים. הסופרוויזר פועל כמגשר בין צוות הפרויקט לבין הנהלת הארגון ומוודא שהפרויקט מתקדם בצורה חלקה ועומד ביעדים שנקבעו.
לקבל תמיכה מהעובדים לשילוב יכולות AI
הצגת היתרונות לעובדים
כדי לקבל תמיכה מהעובדים, חשוב להציג להם כיצד השימוש בכלי AI יכול לשפר את עבודתם ולא נועד להחליף אותם. חשוב להדגיש שהטכנולוגיה נועדה להקל עליהם בעבודות מונוטוניות ולאפשר להם להתמקד במשימות מורכבות ויצירתיות יותר. הצגת דוגמאות קונקרטיות לשיפור תהליכים בעזרת AI יכולה לעזור בהפגת חששות ולהגביר את התמיכה.
איסוף רעיונות מהעובדים
חשוב לאפשר לעובדים להציע רעיונות ליכולות AI לפעולות שמבזבזות הרבה זמן, ולראות אם ניתן לייעל זאת בעזרת בינה מלכואתית. מעורבותם בתהליך לא רק מגבירה את תחושת השייכות שלהם לפרויקט, אלא גם מספקת תובנות חשובות שניתן ליישם כדי לשפר את הפתרונות הטכנולוגיים. התייעצות עם העובדים והשתתפותם הפעילה יכולים להוביל לשיפורים משמעותיים וליצירת תרבות של חדשנות בתוך הארגון.
לסיכום
אימוץ AI אחראי בארגון דורש תכנון מוקפד, מעורבות פעילה של ההנהלה ותמיכה נרחבת מהעובדים. יצירת מועצת AI חזקה, עם תפקידים מוגדרים ואחריות ברורה, היא צעד חשוב להצלחת התהליך. חשוב לבנות צוות מגוון של אנשי מקצוע, ליצור קבוצות עבודה ולהשיג תמיכה מהנהלה הבכירה. במקביל, יש לוודא שהעובדים מבינים את היתרונות של AI ומשתתפים באופן פעיל בשיפור התהליכים.
הצלחה באימוץ AI תלויה בהנעת תרבות חדשנית וניהול שינויים יעיל. באמצעות שילוב נכון של טכנולוגיה, שיתוף פעולה בין מחלקות שונות בארגון, ופתרונות מעשיים לאתגרים השוטפים, ניתן להבטיח שהארגון יפיק את המרב מהפוטנציאל של AI. בסופו של דבר, המטרה היא ליצור סביבה שבה AI משמש ככלי לתמיכה בצמיחה מתמשכת ושיפור תהליכים, תוך שמירה על ערכים אתיים חוקיים ואחריות חברתית של הארגון.